Pàgines

dilluns, 20 d’abril del 2015

Sopar-homenatge al Taller d'Història Local de Godella.

*****Per veure les fotos en format gran, cliqueu damunt d’una d’elles.*****
**Per llegir en altre idioma, seleccionar en Traductor** 
 **Para leer en otro idioma, seleccionar en Traductor** 
 

Les Trobades d'Escoles en Valencià, continuen el seu viatge per les comarques valencianes. Són festes per la llengua, lúdiques i reivindicatives, que visualitzen l'autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial, d'ús normal per a tots i per a tot.

El lema de les Trobades 2015 és "L'escola que volem". 

I l'escola que volem, és una escola valenciana, pública, gratuïta i laica. Intercultural, inclusiva, democràtica, participativa i oberta. Crítica, creativa i innovadora. Molt compromesa amb l'entorn local, i humana. On s'acaben les imposicions, discriminacions, precarietats i retallades.

Com deia l'alcaldessa, Eva Sanchis, és un immens orgull que després de 12 anys, de nou, les Trobades, facen parada a Godella.


El cartell triat per a l'esdeveniment va ser el presentat per Rubén García, estudiant de 3er d'ESO al col·legi Sant Bertomeu, de Godella.

La presentació de la Trobada d'Escoles en valencià, va tindre lloc el diumenge 1 de març al nostre Teatre Capitolio, amb l'espectacle "Nus", darrer treball de Miquel Gil i Pep Gimeno, que no va decebre a ningú. http://tallerhistoriagodella.org/presentacio-de-la-trobada-descoles-en-valencia-2015/

Aquest any l'entitat premiada per la Coordinadora de l'Horta Nord de la Federació d'Escoles en valencià, per la tasca a favor de la recuperació, utilització i difusió del valencià, així com per la seua defensa del patrimoni i la cultura local, ha estat el Taller d'Història Local de Godella, que va rebre, el passat divendres 17, el merescut guardó en el sopar que es va celebrar al CEIP Cervantes del nostre poble.

(Foto: Premsa Godella).
 El sopar, es pot considerar com a molt ben assortit de menjar, beguda, dolços i "misteleta"; l'assistència de gent, com a bona
la puntualitat, com a poc acceptable.  
No és que estiga criticant l'organització d'aquest acte, simplement que la meua opinió sobre quan s'organitza qualsevol activitat pública és que per respecte als que arriben a l'hora indicada, s'ha de començar a l'hora que s'ha fixat en el programa. Dit açò, aclarir que la vetllada em va semblar estupenda.

(Fotos: Premsa Godella).
Entre els assistents, membres de l'organització, representants dels col·legis: Cervantes, El Barranquet, Sant Bertomeu, autoritats locals, components de diferents partits, Protecció Civil, Plataforma de Solidaritat Ciutadana de Godella, simpatitzants, i com no, la gent del Taller d'Història Local de Godella.


Joan Cardo, que va actuar com a presentador de l'acte, va proposar que primer sopàrem i posteriorment entraríem en matèria de parlaments, lliurament de guardó i actuació musical. La proposta va ser acceptada per unanimitat, (a la taula i al llit al primer crit).

Àngel Martin. (Foto: Premsa Godella).


En acabar el sopar, Joan Cardo, ens va presentar al president de la Coordinadora pel Valencià - Horta Nord, Ángel Martín, que va agrair la col·laboració de totes les entitats participants en les Trobades i va mostrar la seua confiança que Godella donarà la talla en tots els actes a celebrar.
Joan Cardo. (Foto: Premsa Godella).

Va continuar Joan Cardo, recordant-nos, emocionat, diversos fets esdevinguts l'any 1994, entre ells, aquelles reunions de les primeres 6 o 7 persones que de forma quasi clandestina s'ajuntaven al primer pis de Vila Eugenia, sense saber exactament que era el que pretenien, i on es va gestar la creació del Taller d'Història, de la qual cosa estava orgullós.



Josep Vicent López rebent el guardó. (Foto: Premsa Godella).


El moment estel·lar de la nit, evidentment, va ser el lliurament del guardó al president del Taller d'Història Local de Godella, representat en un magnífic dibuix d'Andreu Alfaro.

Josep Vicent López, que anteriorment havia declarat...
-per a nosaltres és un guardó que ens ompli d’orgull, tot i que no estem pels premis o guardons que se’ns donen, sempre s’agraeix quan algun ens és atorgat, per allò que significa de reconeixement al que tots, del primer al darrer de nosaltres, fem per la nostra entitat, pel nostre poble i en general per la societat  en què ens trobem immersos-.
en el moment del lliurament, va tornar a agrair el reconeixement i va recordar que -cal saber d'on venim per saber on es vol anar, pel que recuperar el nostre passat no és més que consolidar el nostre futur -.

Guardó i gent del Taller. (Foto: Premsa Godella).


També va comentar que encara que és ell el que "dóna la cara" per imperatius del seu càrrec, el Taller compta actualment amb uns 40 col·laboradors que porten a terme una important, necessària i fosca tasca, que generalment no arriba a ulls dels ciutadans.
Per acabar, i parlant del guardó rebut, va expressar que considerava que qui mereixia tal premi, era l'entitat que l'atorgava, donat el seu excel·lent treball al llarg de 30 anys.




Vicent Moreno. (Foto: Premsa Godella).

Va continuar amb el torn de parlaments, el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, que va agrair la magnífica predisposició i el total suport de les autoritats del nostre poble i dels diversos col·laboradors.
Ens va informar del lloc on es faran les properes Trobades i ens va convidar a acudir-hi, aprofitant al mateix temps per conèixer altres indrets del nostre preciós País.


 
Eva Sanchis. (Foto: Premsa Godella).


Eva Sanchis, alcaldessa de Godella va ser l'última a intervindre. Va destacar que havia estat tot un plaer el assistir a les reunions prèvies de l'organització; que es trobava feliç de veure el reconeixement que es feia al Taller d'Història Local de Godella -una de les entitats emblemàtiques del poble que sempre hi és quan la necessites, amb un grup de gent que ocupa el seu temps treballant el nostre present per projectar millor el nostre futur-.
I que sense aquests treballs de més de 20 anys, molta de la memòria històrica del nostre poble s'hagués perdut.
També va ressaltar la nova incorporació i renovació del Taller a les xarxes socials que estan aconseguint despertar l'interès de molts veïns.



La Douche. (Foto: Premsa Godella).
Vam finalitzar agradablement la vetllada amb l'actuació del grup La Douche, que tot i les condicions del local, ens va fer gaudir d'una bona hora de música.

I per acabar, em permet fer-vos tres recomanacions:

1). Llegir les magnífiques cròniques d'aquest acte en el blog Noves Llunes, de Francesc Arnau Chinchilla, http://novesllunes.blogspot.com.es/2015/04/homenatge-al-taller-dhistoria-local-de.html
i al web del Taller d'Història Local de Godella, http://tallerhistoriagodella.org/

2). Llegir també Tornallom, el periòdic de les Trobades de l'Horta Nord, en la seua edició dedicada a Godella-2015, https://www.escolavalenciana.com/.../trobades2015/t...

3). Com deia Vicent Andrés Estellés...baixa al carrer i participa. 
      Ací teniu tots els actes de la Trobada a Godella.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada