Pàgines

dimarts, 11 de juny del 2013

Agur, San Mamés.



             ***Per veure les fotos en format gran, cliqueu damunt d’una d’elles.***

L'any passat ja era la nostra intenció, (de la colleta que anem al Ciutat de València), poder visitar San Mamés, un camp històric al que mai havíem anat. Per la data del partit ens va ser impossible, i ho ajornàrem per aquest, i aquest, en ser la penúltima jornada tot quedava pendent de la implicació dels equips a entrar en alguna competició europea, o, per a mal, en el descens. Finalment es van fixar tots els partits per al diumenge 26 de maig, a les 20 hores.


Era l'últim partit oficial de la lliga, i per tant la nostra última oportunitat; al juny començava la seua demolició.
Fins dimecres no se sabia si el Athletic enviaria entrades perquè argumentaven que tenien molta demanda dels seus socis. Al final van enviar 100 entrades, a 38 €, però poc després van rectificar quant a preu, ara les demanaven a 70 €.
El Athletic deia que no es podien treure per la xarxa, ni per caixer. El Llevant adduïa que no arribaven a un acord final sobre el preu. Divendres al migdia llegint el Superdeporte vaig saber que si hi havia disponibilitat d'entrades !!!però ja, fins a les 15,00 hores!!!. Unes quantes cridades, corrent a taquilles, i al final, entrades per a Paco Alonso i per a mi. A Rafa Bargues, pel bateig de la seua néta Carla, i Arturo López per altres motius, els era impossible anar.

De vins amb Javi-Nati. (Foto: meua).
De vins amb Javi-Nati. (Foto: meua).
A les 6 del matí vam emprendre viatge cap a Bilbao, amb molt bon temps, tot autopista i poc de trànsit. Arribàrem sobre les 13,30 hores, després de diverses parades per a esmorzar, estirar les cames i buidar la bufa.
Amb l'ajuda del GPS, ens plantàrem a la porta de casa Javi i Nati.
Javi és un amic que vaig conèixer al meu Camí de Sant Jaume, de 2006., amb qui continue mantenint una molt bona amistat.
Viu a Leioa (Lejona), a la comarca del Gran Bilbao, d'uns 8,5 km2, pròxim a la desembocadura de la ria del Nervión, colindant amb Getxo, Berandio i Erandio. A uns 12 km. de Bilbao i amb uns 30.000 habitants, el triple que el 1970.
Després de prendre uns vins, vam estar dinant a casa Javi-Nati. Companyia, conversa i dinar fenomenal, tot rematat per un exquisit patxaran casolà i una bona copa de Gran Duc d'Alba.

Amb aficionats bilbaïns. (Foto: meua).
Amb aficionats bilbaïns. (Foto: meua).
 A mitjan vesprada i amb metro , ens dirigim a l'estadi. Vam estar passejant pels voltants del camp, veient el nou que està justament al costat, i fent-nos fotos !! a petició dels aficionats de l'Athletic !!. Mitja hora abans del partit, ja entràrem al camp.

Amb aficionats bilbaïns. (Foto: meua).
A l'entrada de l'estadi. (Foto: meua).
No es va omplir fins a cinc minuts abans de començar, la gent es queda fora prenent unes canyes o uns vins, i aprofita al màxim.
El camp està que no cap ni una agulla, es nota un ambient diferent a uns altres camps.

San Mamés. (Foto: meua).
San Mamés. (Foto: meua)


Ixen els equips, onegen les banderes, sona l'himne de l'Athletic, que es cantat en euskera per, pense, la totalitat dels socis. Els pèls se'ns posen de punta. Comencem a adonar-nos que hem encertat en assistir al comiat de San Mamés.

FITXA TÈCNICA:

0 - Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Gurpegui, San José, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Herrera (Toquero, min.68); Susaeta (Ibai, min.55), Aduriz (Llorente, min.76) y Muniain.

1 - Llevant UD
: Keylor Navas; Héctor Rodas, Vyntra, David Navarro, Dudka; Diop, Iborra; Pedro Ríos (El Zhar, min.74), Valdo, Rubén (Juanlu, min.79); y Acquafresca (Michel, min.69).

Gols: 0-1, min.91: Juanlu.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes (Comitè càntabre). Va expulsar Muniain, per donar una puntada a Héctor Rodas. No va mostrar més targetes.

Uns 40.000 espectadors.


RESUM DEL PARTIT:

Drets d'imatge!!!  Punxeu damunt Ver en You-tube i podreu veure-ho igual.

CURIOSITATS:
Els canvis eren aplaudits d'una manera bestial.
Els gols del Reial Madrid eren corejats...se'ls marcaven a la Reial Societat.
Tot el camp va cantar diverses vegades "Bielsa, quédate".
Toquero es va emportar l'ovació del partit, quan va eixir al camp.
Llorente va ser l'únic que escoltà divisió d'opinions.
Els aficionats es van tractar d'allò més bé.
En els actes de després del partit, es va estar aplaudint durant 100 segons, pels 100 anys de vida de San Mamés.

En finalitzar el partit, ens vam anar a sopar amb Javi-Nati, que havien esperat pacientment la nostra eixida, a un dels pocs bars que quedaven oberts a prop de l'estadi. Se'ns va fer un poc tard i ja no hi havia metro. Vam haver de molestar a Virginia (filla de Javi-Nati) i que vinguera a recollir-nos.
Abusant de la seua amabilitat i amistat acabàrem dormint a casa seua, després d'una llarga xerrada al saló i una última copa. Gràcies per tot, Javi-Nati-Virginia, sabeu que ens teniu a la vostra disposició. Gràcies.

Puente Bizkaia, Portugalete. (Foto: meua).

Puente Bizkaia,Portugalete. (Foto: meua).

Museu Guggenheim i Puppy, Bilbao. (Foto: meua)

Museu Guggenheim, Bilbao. (Foto: meua).



A l'endemà a les 6, alçàrem el vol. Ens desplaçàrem a Portugalete, a veure el seu Puente Bizcaia, pont inaugurat el 28-07-1893 amb la funció d'unir els pobles de Portugalete i Getxo.
Després també ens aproparem a Bilbao, a veure el Guggenheim, la ria, i els seus voltans. 
I ja, camí cap a Godella, amb pluja fins a La Rioja.
Esmorzar a Cariñena, a l'Hostal Iliturgis, perquè no trobàrem el Paco, i a les 15,30 hores, feliçment arribàrem a casa.

Llarga vida al nou San Mamés. (Foto: xarxa).


 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada